Heritage Open 2018

Alexander Shvartsman wint Heritage Open 2018

Op zaterdag 14 juli 2018 organiseerde damclub Zenderstad IJsselstein het tweede Hertige Open. Dankzij een riante bijdrage van veilinghuis Heritage Auctions Europe was de prijzenpot flink gespekt en konden deelnemers genieten van een uitgebreide lunch en barbecue. Dammers van heinde en verre wisten hun weg naar IJsselstein te vinden. 

Er werd gespeeld in drie groepen op sterkte. De hoofdgroep, waarin maar liefst 13 internationale grootmeesters meededen, werd gewonnen door veelvoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman, die in de finale Kameroenerse meester Thomy Mbongo de baas was. Mbongo had zich in de voorronde nog verrassend de beste getoond, met overwinningen op de internationale topgrootmeester Jan Groenendijk (4e) en wereldkampioen Roel Boomstra (5e), die uiteindelijk ook nog de sympatieke Duitse grootmeester Vadim Virny (3e) voor zich zagen eindigen.

De B-groep werd gewonnen door de Fransman Anastase Leclerc. Met overwinningen op zijn directe concurrenten, het Chinese talent Shaomake Chen (2e) en Erik Maijenburg (3e), kan hij zich de terechte winnaar noemen. In de C-groep net als twee jaar geleden IJsselsteins succes. Nico Verhoeven, lid van Zenderstad, bleef op tegenstandersrating Harold Jagram voor. Samen hadden zij een punt voor op een drietal spelers, waarvan Bram Cysouw zich op tegenstandersrating de beste mocht noemen. De prijs voor de beste jeugspeler ging naar het IJsselsteinse talent Roald Scheper.

Alle uitslagen zijn op het onvolprezen Toernooibase te vinden. Foto’s van het toernooi zijn onderverdeeld in drie categorie├źn: aankomst & opening, toernooi & lunch, finale & prijsuitreiking. Video’s zijn te vinden op het YouTube-kanaal van Koos van Amerongen.

Scroll naar boven