Heritage Open 2016

Ron Heusdens winnaar Heritage Open 2016

Ter gelegenheid van het 55-jarige jubileum van damclub Zenderstad IJsselstein werd op zondag 14 augustus 2016 het eerste Heritage Open georganiseerd. Dankzij een riante bijdrage van veilinghuis Heritage Auctions Europe was de prijzenpot flink gespekt en kon er een uitgebreide lunch aangeboden worden. Dammers van heinde en verre wisten hun weg naar IJsselstein te vinden.

Er werd gespeeld in drie groepen op sterkte. GMI Ron Heusdens ging in de sterk bezette hoofdgroep met de winst aan de haal, hij bleef kersvers drievoudig (klassiek, rapid en blitz tempo) Europees kampioen junioren Martijn van IJzendoorn een punt voor. Cruciaal voor Heusdens’ eindzege waren overwinningen op de Kameroenese MI Thomy Mbongo (3e) en Senegalese GMI Macodou N’Diaye.

In de B-groep was MF Harry de Waard de concurrentie te machtig. Met een directe overwinning op Salomon de Jong (2e) en een remise tegen collega MF Ramon Sakidin (3e) kan hij zich de terechte winnaar noemen. In de C groep IJsselsteins succes. Gerard Bakker, lid van Zenderstad, bleef daar op tegenstandersrating Bert Roest voor. Opmerkelijk was de 3e plaats van Maarten de With, die na een succesvolle jeugdopleiding bij Zenderstad het dambord aan de wilgen hing, maar voor het jubileumtoernooi een uitzondering maakte en na 5 jaar niet te hebben gedamd een ijzersterke come back maakte. Ook de prijs voor beste pupil bleef in IJsselstein en werd gewonnen door talent Roald Scheper.

Alle uitslagen zijn op het onvolprezen Toernooibase te vinden. Video’s zijn te vinden op het YouTube-kanaal van Koos van Amerongen.

Scroll naar boven